Súkromná zóna

Meno:
Heslo:

Ak chcete uploadovať, prípadne pridávať príspevky do fóra musíte sa zaregistrovať.

Posledné príspevky v Diskusii
doc.Ing. Jaroslav Král, CSc.jkral
LEARNING CENTER - POSTREHY A NÁVRHY
2009-06-24 12:41:14
Anton SmatanikDuncan
LEARNING CENTER - POSTREHY A NÁVRHY
2009-05-08 15:21:39
Lukas_RichterVitaminC4
PODNIKOVÁ LOGISTIKA
2009-04-09 21:41:07
doc.Ing. Jaroslav Král, CSc.jkral
PODNIKOVÁ LOGISTIKA
2009-04-02 10:37:21

KnižnicaDiskusiaOznamyProjekty

Diskusia


LEARNING CENTER - POSTREHY A NÁVRHY




jkral 2009-06-24 12:41:14

Dobry den Anton,

velmi rad by som akceptoval vasu iniciativu. Ako bezny uzivatel PC/Internet aplikacii vsak nie som schopny sam tieto veci zvladnut, (pricom si myslim, ze moznosti tejto aplikacie/Learning centra su technicky obmedzene, napr. ak by som dnes - cisto nahodne nenavstívil tuto stranku, ani neviem, ze ste dal tento prispevok).

Moj povodny zamer bol - PUBLIKOVAT VYBORNE SEMINARKY NA SK.WIKIPEDII. Zial to sa mi nedari - najma z dovodu len nepatrneho kontaktu s vami studentmi (ved prednaska a skuska je malo)!
Sucasny - a zrejme vyborny - trend je vytvaranie spolocenskych sieti (social networks), konkretne uciace sa komunity/skupiny (learning groups) a spolocenstvá praxe (communities of practice) a to vsetko na baze technológií web 2.0. Podstatou uspesnosti je on-line (synchronna) diskusia/dialog zalozeny na komunikacnom modeli many-to-many. (Iste) technologicke moznosti som objavil na FaceBooku(zial, je tam viac vulgarizmov a primitivnych vyjadreni a iste technicke/kapacitne obmedzenia. Lepsie je na to LinkedIn (tu je kapacitne obmedzenie, resp. "za vela" treba platit). No zatial sa mne javi najviac moznosti a podpory na WindowsLive - tu som uz zriadil malu skupinu Systems Thinking/systemove myslenie, no komunikacia viazne a neviem prekonat vase "tuzby po anonymite".

preto:

VITAM KAZDY KONKRETNY POSTUP A POMOC - jednoducho ako na to! a cosi zacat v tejto veci robit.

JK

P.S. Len sporadicky a len ked vyzvem, dostavam od vas elektronicke verzie vasich seminarok. Vzdy si vyzaduju upravy formatu, gramaticku a aj odbornej terminologie; no a nikdy nedostavam pisomny suhlas s ich zverejnenim - inymi slovami nie som opravneny ich publikovat.
Duncan 2009-05-08 15:21:39

Dobry den pan Kral

Mal by som navrh, co sa tyka predmetov Operacny manazment a Manazment kvality. Studenti spracuvaju casto celkom dobre semestralne prace, ale navzajom k nim nemaju pristup.

Bolo by dobre budovat knowledge base, kde by sa ukladali vsetky semestralne prace, posluzilo by to ako studentom tak pre vyucbu samotneho predmetu. Tiez by sa zvysil tlak na kvalitu. Boli by to dobre doplnujuce studijne materialy.

Tolko moj navrh, napad, myslienka.

S pozdravom Anton Smatanik
jkral 2009-02-01 19:16:49

Milí študenti

Pri prihlasovaní používate rôzne mená, prenejsie nezmyselné názvy a neexistujúce alebo pochybné e-mailové adresy.

Anonymita je prejavom slabosti, malosti a často aj ľudskej hlúposti - je to snaha zostať v davu. Tento portál vytvorili a udržiavajú vaši predchodcovia. Jeho cieľom je pomáhať pri vzájomnom učení. Každý z vás má svoje meno a prizvisko - pozrite sa do občianky. Kolega Dubovec a jeho spolupracovníčky, či ja, určite nepatríme do skupiny ľudí, ktorí by mali tendencie informácie zneužiť.

Tiež si vás dovoľujem požiadať, aby ste si vytvorili e-mail adresy, ktoré dávajú istú serióznosť. Mám na mysli to, aby prípony za @ boli napr. @gmail.com alebo @windowslive.com, príp. @azet.sk.

Prečo? ambíciou tohto portálu je viesť komunikáciu - dialóg (opak monológu), ktorá sa deje v reálnom čase. Len vtedy má komunikácia zmyseľ a umožňuje vzájomné učenie (aplikácia modelu many-to-many).

Ďakujem za pochopenie

JKral

P.S. Viete čo je to Web 2.0???
jkral 2009-02-01 18:55:23

O niektoré predmety v ponuke zrejme nie je zo strany učiteľov záujem. Jedná sa o:
- marketingová komunikácia
- medzinárodný marketing
- softvérové inžinierstvo

Neznamená to však, že by nemohli prispievať aj študenti svojimi súbormi. Čo vy na to?
- treba vymazať z ponuky alebo
- budete vy študenti napĺňať daný predmet(y)???

JKral

P.S. uživateľské práva vám môžem na požiadanie vytvoriť
jkral 2007-11-14 15:31:57

Pri štúdiu sa stretávame/budeme stretávať s množstvom anglických odborných pojmov, pre ktoré doteraz nemáme v slovenčine ekvivalenty - preto prosím, aby sme v rámci diskuzie na tomto portáli, sa snazili pojmom porozumiet a postupne vyvíjať slovenskú terminológiu a pestovať skutočne bohatý a jednotný odborný jazyk - všetko vo vzdelávaní/učení aj našom osobnom živote je o komunikácii a porozumení (nie je to predsa "ja o voze, ty o koze").

Bez toho, aby sme si dávali nejaké záväzné termíny, možno predpokladať, že do konca r. 2007 bude pre každý predmet zverejnený súbor encyklopédií, kde definične zavedieme slovenské pojmy s ich anglickými ekvivalentmi.
minob 2006-10-06 13:06:58

Momentalne je pre skolitelov spristupnena cast projekty, mozete generovat projekty, priradovat uzivatelov, ktori su v systeme, mat kniznicu k projektu a diskusiu k projektu. Otestujte a pripomienky piste do fora. Dakujem
minob 2006-10-05 16:24:43

len pre informáciu, už je možné aby školiteľ zadefinoval v knižnici kde ma byť materiál zaradený, pokiaľ zadefinuje neoficiálne dokumenty, tak tieto budú ukryté a sprístupnené až po prihlásení
minob 2006-10-04 16:45:41

V prípade pripomienok alebo možných zmien prosím adresujte ich do tejto miestnosti.

[ 1 ]

Design and programming by ZetaGroup od tvorcov DIALUPu